Nieuwe ‚Red Dot‘ en kritiek Hit Bitcoin S2F Model

Aangezien de veelgebruikte pseudonieme bitcoin (BTC) analist PlanB nog een gegevenspunt heeft toegevoegd, de ‚rode stip‘ aan zijn beroemde stock-to-flow (S2F) bitcoin prijsmodel, lijkt de gemeenschap steeds afwijzender te worden over de voorspellingen van het model.

Vandaag schreef PlanB op Twitter voor het eerst de „cross asset“ versie van zijn model, S2FX genaamd, die niet direct na de halvering nieuwe fases ingaat. Gevraagd naar dit, echter, ging de analist vervolgens verder met het delen van zijn traditionele S2F model, dat laat zien hoe de huidige prijs ver onder het geprojecteerde traject van het model zit.

Maandelijks verschijnen er nieuwe stippen op het S2F-model, waarbij de rode stippen direct na een halvering specifiek verschijnen. De eerste rode stip in deze cyclus is dus een maand geleden toegevoegd.

PlanB’s S2F-model voorspelt een prijsstijging tot USD 100.000 voor bitcoin Lifestyle in een jaar, met verdere winstverwachtingen na de volgende halvering in 2024. Het model werkt door te kijken naar de vermindering van het aanbod van nieuwe munten op de markt, met behulp van een soortgelijke logica als sommige analisten hebben toegepast om de prijsbewegingen in de grondstoffen- en edelmetaalmarkten te bestuderen.

In tegenstelling tot de situatie van enkele maanden geleden, toen het model een wijdverspreide populariteit genoot in de cryptoverse, lijkt de gemeenschap nu nog sceptischer te worden over de geldigheid van het model.

Nogmaals, onder de critici is Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum (ETH), die een artikel deelde van Nico Cordeiro, Chief Investment Officer (CIO) bij investeringsfirma Strix Leviathan LLC, die het model uit elkaar haalde in een poging om aan het licht te brengen hoe het „dodelijk gebrekkig“ is.

Wij geloven dat de nauwkeurigheid van het model waarschijnlijk net zo succesvol zal zijn bij het voorspellen van de toekomstige prijs van Bitcoin als de astrologische modellen uit het verleden bij het voorspellen van financiële resultaten waren,“ zei Cordeiro, alvorens in detail te treden over de vermeende gebreken met het model.

Hij drong er bij beleggers op aan om „zeer sceptisch te zijn over dit model, zelfs als ze geloven dat Bitcoin digitaal goud is“.

Het SF-papier is geen goede empirische analyse, maar meer verwant aan een marketingstuk waarin de auteur de lezers probeert te overtuigen dat Bitcoin morgen veel meer waard zal zijn. Dit kan wel of niet waar blijken te zijn, maar het heeft weinig te maken met het leveringsprogramma van Bitcoin„, concludeerde de CIO.

In reactie op de kritiek herinnerde PlanB zijn volgelingen er onlangs echter aan dat modellen niet meer zijn dan een „vereenvoudiging van de werkelijkheid“, en voegde eraan toe dat „alle modellen fout zijn“, hoewel „sommige nuttig zijn“.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.